GAC-Logo-Automocio
public

Els tallers recuperaran la meitat del perdut amb la pandèmia a finals d’any

#ueac #granollers #catalunya #gremi #mecanics

Els tallers del territori nacional tancaran l’exercici de 2021 amb una facturació de 12.726 milions i un increment del 14,7%, creixent el volum de reparacions el 11,4% amb respecte a 2020, però a mig camí de les xifres de prepandèmia del 2019. Aquestes són algunes de les conclusions que va explicar José Luis Gata, responsable de posventa de Solera a la seva ponència “Cartografiando la posventa” durant el XXX Congrés de Faconauto que s’ha celebrat a Madrid.

L’estudi està basat en més de quatre milions de reparacions i conclou que el 2021 es facturaran 1629 milions d’euros més que en 2020, però que faltaran 1400 milions per arribar a les dades d’abans de la Covid-19. Aquests resultats hauràn d’esperar fins a finals de 2022. Aquesta evolució és molt similar a la que s’espera també per l’economia en general, donat que el creixement del PIB mostra també una recuperació a mig camí a finals de 2021.

L’envelliment dels parc de vehicles

D’altra banda, José Luis Gata va donar una dada interessant: Aquesta sortida de la crisi serà diferent a la de 2008. El motiu és l’envelliment del parc de vehicles, per sobre dels 14 anys d’antiguitat. Les dades mostren que el 2015 els cotxes de més de 10 anys. representaven només el 53% del total, mentres ara representen el 62%. Tot i que són molts els cotxes antics, només representen el 25% de les repraracions.

La mobilitat com a clau de la recuperació

Els espanyols van fer entorn un 20% menys quilòmetres al 2020, pel que es van perdre en facturació 114 euros per vehicle i any per cada quilòmetre sense recòrrer. Ara, amb la recuperació de la mobilitat, s’espera que els vehicles recuperin el seu ritme habitual de circulació.

Veure ponència de José Luis Gata

Altres notícies

GAC-Logo-Automocio

Eines d'accessibilitat