El dilluns 5 d’octubre es van reunir més d’una quarantena de tallers de la comarca del Bages, a l’Hotel Mas de la Sala de Sallent. Tots ells van poder gaudir de la trobada que la Unió d’Empreses d’Automoció de Catalunya (UEAC), va organitzar per segon cop en aquesta zona. Els tallers es van poder reunir dos anys més tard de l’última trobada per posar en comú experiències i inquietuds del sector.

La jornada va comptar amb la participació de membres de la Junta Directiva de la UEAC, que juntament amb el personal del gremi van organitzar una gran trobada. També van assistir persones institucionals com la Sra. Cristina Fabregat, consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Bages, o Sr. Albert Marañón, Tècnic Responsable d’Àrea del Consell Comarcal.

La trobada es va iniciar parlant de tots els serveis que ofereix la UEAC sintetitzats a la pàgina web. El secretari tècnic de la UEAC, Albert Duran, va definir a quins serveis es pot accedir mitjançant el gremi i com és de positiu el networking que es genera en trobades com aquesta.

D’altra banda, es va recalcar la importància de l’organització administrativa dels tallers. El secretari, Josep Villagrasa, va explicar des de la seva pròpia experiència com hauria de ser el funcionament correcte d’un taller d’automoció. Un dels tips més rellevants va ser el de diferenciar departaments com el de gestió, atenció al client, reparació, etc., per millorar la capacitat organitzativa del taller.

A més a més, es va informar de la situació del parc de vehicles del Bages. Actualment hi ha un total de 98.000 vehicles, la majoria dels quals són dièsel. L’edat mitjana dels vehicles oscil·la entre 5 i 10 anys.

La ponència va finalitzar amb la intervenció del president de l’associació, Domingo Comas, que d’una manera més amena va explicar el canvi de paradigma que s’està produint pel que fa als hàbits dels tallers d’avui dia. La digitalització és un dels reptes que té el sector de l’automoció, i des de la UEAC s’està conscienciant als associats/des que s’ha d’implementar com més aviat millor.

Per acomiadar la jornada, tots als assistents van poder gaudir d’un magnífic sopar a peu dret, on van poder acabar de dialogar distesament sobre aquells temes que van trobar més interessants.