GAC-Logo-Automocio
public

Històrica 1ª Trobada de dones del sector l’automoció de Catalunya

El Gremi d’Automoció de Catalunya (GAC) ha organitzat per primera vegada en els seus cinquanta anys una trobada exclusivament per dones del sector de l’automoció a Catalunya. L’esdeveniment s’ha celebrat durant la vesprada del dijous 23 de novembre a la seu del Gremi, a Granollers, i ha comptat amb la participació de més de seixanta dones del sector.

En l’any de la celebració del seu cinquantè aniversari, el GAC no ha volgut deixar passar l’oportunitat de fer història. Mai abans s’havia dut a terme una jornada focalitzant l’atenció en les dones del sector de l’automoció, sovint amagades darrere la figura del mecànic. Per aquest motiu, des del Gremi s’ha volgut emfatitzar el pes i la figura de les dones als tallers de reparació del nostre territori.

Timeline

L’esdeveniment ha començat amb un tour -copa de benvinguda en mà- per les instal·lacions del Gremi, on les dones han pogut observar les oficines, el taller d’automoció, les aules de formació, les sales de reunions, etc. Tot seguit, les protagonistes s’han endinsat a la Sala d’Actes del Gremi, en un clima tènue, càlid i proper per afavorir el bon ambient.

Un cop ubicades a l’espai, la Dra. Chelo Morillo, Doctora en Comunicació, ha començat a moderar la ponència empoderadora de tres dones professionals del món de l’automoció, que han explicat la seva experiència personal. La Puri Guerrero, responsable comercial de DRO, ha parlat sobre el futur i les oportunitats que hi ha al sector per les dones. La Georgina Mas, en canvi, ha parlat sobre el relleu generacional com a gerent de Josep Mas Centre Tècnic d’Automoció. Finalment, la Raquel Ortega, fundadora de Valite Técnicas en Cajas de Cambio, ha parlat sobre els recursos humans i la presa de decisions de l’empresa i ha posat la seva pròpia experiència al servei de la sala.

Per concloure, la jornada històrica ha acabat al Restaurant Navium amb un sopar a peu dret on les dones han acabat de compartir inquietuds, experiències i situacions de desigualtat que han patit al llarg de la seva vida professional.

Una jornada que el GAC ha dedicat tots els seus esforços per donar visibilitat sobre el paper de la dona dins el sector de l’automoció, i obrir el ventall d’oportunitats que hi ha al sector per elles.

Aquesta ha estat la primera i no serà l’última trobada de dones del sector de l’automoció a Catalunya!

Altres notícies

GAC-Logo-Automocio

Eines d'accessibilitat