GAC-Logo-Automocio
public

Flexibilització de mesures per contenir la COVID-19

Ahir es va publicar al DOGC la resolució que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 i que entraran en vigor a partir d’avui dilluns, 1 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 7 de març.

Pel que fa a les mesures que canvien, els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir de l’1 de març:

  • Els centres comercials amb un aforament limitat del 30%.
  • Els establiments de més de 400 m2 hauran de delimitar la superfície d’atenció al públic als 400 metres quadrats i mantenir el 30% d’aforament respecte aquests 400m2.
  • La restauració dels centres comercials seguirà tancada.

D’aquesta manera, entre setmana podran obrir tots els comerços però el cap de setmana només ho podran fer els comerços considerats essencials.

Altres mesures: esport i educació

  • En l’àmbit de l’esport, s’amplia l’aforament d’activitats grupals al 30% en espais tancats i ventilació adequada, i s’amplia l’aforament de les piscines al 50%.
  • En l’àmbit de l’educació, es permetran les sortides escolars amb pernoctació amb el mateix grup bombolla.

S’ha decidit prendre aquestes mesures atès que la situació avui és estable, però l’ocupació a les UCI, per sobre dels 500 pacients, continua sent alta. En cas de repunt de casos, podrien arribar a xifres molt elevades.

 

Llegir noves mesures Veure la resolució

 

Altres notícies

GAC-Logo-Automocio

Eines d'accessibilitat