GAC-Logo-Automocio
public

El mercat d’ocasió caurà un 2,1% al 2022, fins als 1,95 milions d’unitats

· Les matriculacions encadenaran tres anys per sota de les 900.000 unitats, amb una xifra pròxima a les 887.000 unitats a tancament d’any, segons previsions de MSI per a Ganvam

La crisi dels microxips llastrarà el mercat de vehicles d’ocasió, que caurà un 2,1% al 2022, fins a situar-se a l’entorn de 1,95 milions d’unitats venudes, segons previsions de MSI per a l’Associació Nacional de Venedors de Vehicles (Ganvam), donades a conèixer en el marc de la trobada eXpo Ganvam, celebrat el 25 de febrer a Ifema Madrid.

D’aquesta manera, les vendes de vehicles d’ocasió continuarà arrossegant les conseqüències de la falta d’estoc de models de fins a cinc anys, que cauran al voltant d’un 8,6% com a resultat que les empreses no estan fabricant aquests models al no poder renovar les seves flotes. En aquest context, més del 60% de les operacions tindran com a protagonistes els vehicles de més de deu anys, la qual cosa suposa un fre a la renovació del parc i a la consecució dels objectius de descarbonització.

Matriculacions 2022

Per part seva, les dades de l’MSI per a Ganvam mostren que les matriculacions de turismes tancaran 2022 amb un volum pròxim a les 887.000 unitats (+3,2%), la qual cosa suposa encadenar tres anys per sota de les 900.000 unitats i allunyar-se un 29,5% de les xifres prepandèmia.

En paraules del president de Ganvam, Raúl Palacios, “les xifres ens fan preguntar-nos si de la mateixa manera que no s’han recuperat els volums anteriors a la crisi econòmica de 2008, serà possible recuperar els nivells prepandèmia. Tendències com la mobilitat per subscripció, que al 2030 concentrarà gairebé set de cada deu matriculacions, ens fan pensar que assistirem a una reducció del volum del parc en favor d’una major taxa d’utilització dels vehicles”.

D’altra banda, les previsions de MSI per a Ganvam posen la nota positiva els vehicles de propulsions alternatives, que seguiran a l’alça. Mentre els models dièsel cauran un 8,7% al tancament d’any, els elèctrics purs augmentaran les seves matriculacions més del 50%, fins a les 36.000 unitats, enfront del passat any, la qual cosa suposarà multiplicar per 3,5 les xifres de 2019, segons les últimes referències prepandèmiques.

Igualment, les matriculacions de vehicles híbrids (tant endollables com no endollables) creixeran un 14% en 2022, fins a superar les 150.000 unitats, mentre que els vehicles de GLP augmentaran un 19% respecte a l’any passat, amb unes 17.000 unitats. Com a conseqüència, al tancament de l’exercici gairebé una de cada quatre matriculacions correspondrà a vehicles de propulsions alternatives.

 

Font: Posventa.info

Altres notícies

GAC-Logo-Automocio

Eines d'accessibilitat