GAC-Logo-Automocio
public

Fi de les mascaretes als tallers

Ahir es va publicar al BOE el Reial Decret 286/2022, de 19 d’abril, pel qual es modifica l’obligatorietat de l’ús de màscares durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. En l’entorn laboral, amb caràcter general, no serà obligat l’ús de màscaretes. No obstant això, els responsables en matèria de prevenció de riscos laborals, d’acord amb la corresponent avaluació de riscos del lloc de treball, podran determinar les mesures preventives adequades que hagin d’implantar-se en el lloc de treball. És possible que en determinats espais dels centres de treball s’inclou el possible ús de màscareta, si així es derivés de la referida avaluació de riscos corresponent.

I al taller?

Des de la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya (UEAC) es recomana un ús responsable de la màscaraeta en els espais tancats d’ús públic. Per tant, el taller té la potestat de decidir si és necessària l’ús de mascareta al seu local.

D’altra banda, el text del BOE recull també la “recomanació” que determinats col·lectius vulnerables continuïn fent un “ús responsable” de la màscara. En el decret publicat aquest dimecres es llegeix: “En l’entorn familiar i en reunions o celebracions privades, es recomana un ús responsable en funció de la vulnerabilitat dels participants”. Aquest decret segueix a un altre publicat el 8 de febrer, mitjançant el qual el Govern va exposar la fi de l’ús de la màscara en exteriors, una mesura aprovada ‘in extremis’ el 24 de desembre per a intentar frenar els contagis durant les festes de Nadal després de l’aparició d’ómicron.

Altres notícies

GAC-Logo-Automocio

Eines d'accessibilitat