GAC-Logo-Automocio
public

Tret de sortida al cobrament de l’impost de CO2 a Catalunya

Catalunya CO2 impost

El passat 15 de setembre es va donar el tret de sortida a Catalunya al cobrament de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. Catalunya s’ha convertit en la primera comunitat autònoma que aplica aquesta taxa, que l’hauran de pagar tant les persones físiques com les empreses titulars d’un turisme, furgoneta o motocicleta.

Aquest impost que recapta la Generalitat de Catalunya, afecta actualment a 2.267.168 vehicles i té com a objectiu gravar les emissions de diòxid de carboni que produeixen aquests vehicles i que incideixen en l’increment de les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

El tribut té caràcter finalista i ha de nodrir a parts iguals el Fons climàtic i el Fons de patrimoni natural. L’impost es gestiona mitjançant padró i és elaborat i aprovat per l’Agència Tributària de Catalunya a partir de les dades de què disposa.

En un principi, tots els vehicles amb emissions superiors als 120gr/km han de fer front a aquest pagament i s’estableixen 5 trams en funció de les emissions mitjanes del mateix. D’aquesta manera, el que més contamina més paga. Els vehicle amb emissions inferiors als 120gr/km, no pagarà fins 2022.

Trams de l’impost:

  • De 95 a 120 gr/km – 0,7 euros/gram emès (entra en vigor l’any que ve)
  • De 120 a 140 gr/km – 0,85 euros/gram emès
  • De 140 a 160 gr/km – 1 euro/gram emès
  • De 160 a 200 gr/km – 1,2 euros/gram emès
  • Més de 200 gr/km – 1,4 euros/gram emès

Per més informació d’aquest impost, fes clic al següent enllaç:

Més informació

Llegir notícia rel·lacionada AQUI

Altres notícies

GAC-Logo-Automocio

Eines d'accessibilitat