Avui a la UEAC et donarem 5 raons per NO adquirir software il·legal. Com ja saps, des del gremi sempre t’aconsellem de com gestionar el teu taller amb la màxima seguretat i seguint les normatives que es publiquen al sector. D’altra banda, les normatives també afecten a l’ús de programes informàtics il·legals i en ocasions poden sorgir sancions al respecte, tal com et vam comunicar el passat mes de febrer aquí.

Llegeix atentament les següents 5 raons per NO adquirir software il·legal:

1-Els tallers som responsables a efectes legals tant de la utilització de productes falsificats (encara que disposem de la factura d’un proveïdor), com de la distribució a altres professionals d’informació adquirida per al nostre ús propi, ja que està subjecta a drets de propietat intel·lectual i/o industrial i no pot ser transmesa a tercers. No complir la llei pot comportar importants sancions econòmiques i fins i tot penals.

2-Els tallers podem veure’ns afectats des del punt de vista tècnic quan utilitzem producte d’origen dubtós. Hi ha casos documentats en els quals, en utilitzar programari il·legal (fins i tot sense ser plenament conscient d’això el seu usuari), s’han causat desprogramacions totals de les centraletes, que han requerit el pas per serveis oficials i el pagament de factures quantioses que han hagut de ser assumides pel taller.

3-Si les còpies il·legals massives d’equips de diagnosis i programari (informació tècnica, actualitzacions de codis i catàlegs electrònics) continuessin estenent-se en el mercat, els proveïdors legals d’aquest material podrien deixar d’operar en el mateix per falta de rendibilitat. En aquest cas, l’única via d’accés a informació sobre vehicles (necessària per a poder fer unes certes operacions de manteniment i reparació) seria la del constructor del vehicle amb el que suposa això de risc de monopoli i les seves conseqüències. Recordem que la normativa europea vigent en matèria de postvenda (Reglament 461/2010 i normes sobre emissions contaminants) subratlla la importància d’estimular la competència en el mercat de la reparació i manteniment de vehicles però sempre en el marc de la legalitat vigent.

4-Els tallers hem de ser coherents en la lluita contra la pirateria en la mateixa mesura que exigim proactivitat a les diferents administracions públiques competents quan denunciem la competència deslleial dels quals realitzen activitats il·legals de reparació i manteniment de vehicles.

5-Desenes de tallers figuren com imputats en processos judicials per aquest tema. No és bo per a la imatge del sector i molt desagradable per a professionals que veuen entelada la seva trajectòria professional i la de les seves empreses.

Complir la llei és una obligació de tots. Qui no ho fa se salta les regles del joc i competeix amb deslleial avantatge.

A continuació t’enllacem dues notícies de condemnes a tallers per ús de software pirata.

NOTÍCIA 1: Condemna per ús de programes informàtics pirates

NOTÍCIA 2: Condemna responsables de comercialització software il·legal